کوکونات منو اتانل امید

کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید )لورامید که ( نام دیگر آن کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید است مایعی گرانرواست که به عنوان ماده کف زا مورد استفاده قرار می گیرد. مایع ویسکوز زرد کمرنگی است که در گروه مواد فعال سطحی غیر یونی قرار دارد. به این معنی که بخش آبگریز این ماده در PH رایج فرآورده های آرایشی و بهداشتی، فاقد بار الکتریکی است.

یکی از معیارهای کیفیت بالا در شوینده هابه خصوص مایع ظرفشوئی، مایع دستشوئی و شامپوها وجود این ماده می باشد که باعث پایداری کف و اثرات نرم کنندگی روی پوست دست میشود و اثرات مرطوب کنندگی نیز دارد و مصرف سالانه کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید در ایران حدود ۳۰۰۰ تن می باشد که در تولید مواد شوینده از جمله شامپو و مایع ظرفشویی کاربرد دارد و با توجه به رشد مصرف شوینده ها این میزان افزایش خواهد داشت که این امر شاهد بر نیاز به تهیه و تولید آن در داخل کشور می باشد. دی اتانول آمین که معمولا با علامت اختصاری DEA نشان داده می شود، یک ترکیب شیمیایی آلی است که از یک آمین دسته دوم و یک الکل دوتایی تشکیل می شود .این الکل دوتایی دارای دو گروه هیدروکسیل است و همانند سایر آمین ها ، دی اتانول آمین نیز به صورت یک باز ضعیف عمل می کند. استفاده از DEA و دیگر مشتقات آن ،که برای ایجاد کف و بافت هایی نظیر کرم مورد استفاده است،در تولید محصولات بهداشتی ،آرایشی رایج است .دیگر مشتقات دی اتانول آمین عبارتند از: لورامید دی اتانول آمین ، کوکو دی اتانول آمین ، کوکو آمید دی اتانول آمین یا روغن نارگیل از دی اتانول آمین ، لورامید DEA لاریک دی اتانول آمید،لائورل دی اتانول آمید ، و لائورل دی اتانول آمید مشخصات عمومی: فرمول مولکولی دی اتانول آمین C4 H11 NO2 است و به آن ترو لامین هم گفته می شود