گوارگام

گوار گام  با نام تجاری E412 یک افزودنی خوراکیست که مصارف بسیار زیادی در صنعت مواد غذایی، دارویی و آرایشی دارد. یکی از کارهای عمده آن دادن غلظت بیشتر به محصولاتی است که کلا غلظت نقش مهمی را در آنها بازی می کند. به همین علت نام Gum که همان آدامس یا سقز باشد را روی آن گذاشته اند.

اما کلا بعنوان یک ماده موثر در ایجاد چسبندگی، تثبیت، تجزیه کننده و غلظت دهنده در صنایع دارویی، غذایی و آرایشی بکار می رود. این ماده به طور گسترده ای در پخت نان و شیرینی، غذاهای دوره ای، صنایع گوشتی و سس های مختلف بکار می رود.

از این ماده همچنین بعنوان یک متمم غذایی قوی برای افزایش وزن و تنظیم کلسترول یاد می شود. در صنایع آرایشی  بعنوان غلظت دهنده اصلی و نگهدارنده ماده شیمیایی بکار می رود. در نوشابه ها بعنوان تثبیت کننده  مورد مصرف دارد.

این ماده از دانه های گیاهی به نام کیاموپسیس تتراگنلومبا (Cyamopsis Tetragonolomba ) که از رسته حبوبات می باشد و در هندوستان به عمل می آید، استخراج می شود. در هندوستان این دانه ها بعنوان غذا و ذخیره کننده آب نیز استفاده می شود